AdSenseBanner

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Βουλγαρία-Παρουσίαση του Αγίου Όρους ως τουριστικού προορισμού, στην έκθεση τουρισμού


Το έντονο ενδιαφέρον της βουλγαρικής τουριστικής βιομηχανίας και του Τύπου προκάλεσε η παρουσίαση του άγνωστου, σχετικά, για τη βαλκανική αυτή χώρα, προορισμού του Αγίου Όρους, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια.


Το κορυφαίο, ιστορικό, αλλά και σύγχρονο πνευματικό κέντρο της Ορθοδοξίας, το Άγιο Όρος, με το παγκόσμιας εμβέλειας γόητρο, ελκύει χιλιάδες προσκυνητές, αλλά και απλούς επισκέπτες από όλο τον πλανήτη.


Ευλογημένα είναι και τα μέρη στους πρόποδες του μεγαλειώδους βουνού, που "φιλοξενεί" εδώ και αιώνες την πίστη, την αγάπη και την ελπίδα για αιώνια ζωή, μαζί με την ασκητική αυταπάρνηση και τη σοφία…


Τη γενναιοδωρία της φύσης και την πλούσια κληρονομιά του χιλιετούς πολιτισμού στα "περίχωρα" του Αγίου Όρους, είχαν την ευκαιρία να "ανταμώσουν" χιλιάδες κάτοικοι της Σόφιας, στη διάρκεια της πρόσφατης έκθεσης τουρισμού στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Στη φετινή διοργάνωση, η συμμετοχή 14 τουριστικών προορισμών της Ελλάδας αναδείχθηκε, αδιαμφισβήτητα, ανάμεσα στα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία της έκθεσης.


"Η περιοχή τα έχει όλα: παρθένα φύση, όμορφες καθαρές παραλίες, ιστορία, πολιτισμό, χώρους άθλησης, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες…", δήλωσε η εκπρόσωπος του τοπικού οργανισμού τουριστικής ανάπτυξης, Μαρία Παππά, αναφερόμενη στη μαγεία της "πύλης" του Αγίου Όρους, στη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων της Βουλγαρίας.


Σύμφωνα με την ίδια, πάρα πολλοί από τους χιλιάδες γοητευμένους επισκέπτες μένουν για μέρες και εβδομάδες ολόκληρες για ξεκούραση και αναψυχή στην περιοχή, προτού ξεκινήσουν (αυστηρά, μόνο οι άνδρες) το προσκύνημά τους στον αιώνιο Φάρο της Ορθοδοξίας.


Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, εκτός από τον ανδρικό πληθυσμό που μεταβαίνει στα μοναστήρια του Αγίου Όρους, ο γυναικείος πληθυσμός δεν έχει το "περιθώριο" να βαρεθεί, αφού στην περιοχή "ανθίζουν" διάφορες μορφές τουρισμού, πέραν του παραδοσιακού καλοκαιρινού. Γαστρονομικός τουρισμός και αγροτουρισμός αποτελούν δύο ακόμη επιλογές για τους επισκέπτες, ενώ τα θαλάσσια σπορ και οι καταδύσεις προσφέρουν μια διαφορετική "νότα" στις διακοπές.


Το σέρφινγκ και οι καταδύσεις σε θερμά και διαφανή νερά με πλούσια υποβρύχια ζωή, που προσφέρει το ειδικό καταδυτικό κέντρο του ξενοδοχείου "Eaglespalace SPA Hotel", είναι μερικά μόνο από τα πολυποίκιλα θαλάσσια σπορ σε όλες τις οργανωμένες παραλίες στην περιοχή, κατά την κ. Παππά.


"Ο αγροτουρισμός αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Σήμερα, στην περιοχή μας υπάρχουν είκοσι μακεδονίτικοι ξενώνες, οι οποίοι διαθέτουν περίπου εκατό κλίνες" πρόσθεσε η κ. Παππά και υπογράμμισε πως "πυρήνας" της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής παραμένει, βέβαια, η γενέτειρα του Αριστοτέλη.


"Μπορείτε να κάνετε ένα αξέχαστο ταξίδι στο βάθος των αιώνων, περπατώντας ανάμεσα στα τείχη και στα αρχαιολογικά ευρήματα της ελληνιστικής πόλης των Σταγείρων, της γης που γέννησε τον μεγαλύτερο φιλόσοφο της ελληνικής ιστορίας, τον Αριστοτέλη, ο οποίος δίδαξε τη ζωή και την επιστήμη στο μεγαλύτερο στρατηλάτη τον αιώνων, τον Μέγα Αλέξανδρο", κατέληξε.

πηγή: http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=9179

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails