AdSenseBanner

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Η Attica Group Μέγας Χορηγός του προγράμματος «Aγονη Γραμμή Γόνιμη 2010»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Blue Star Ferries, μέλος του Ομίλου Attica Group στηρίζει την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Διάδραση» μέσω του προγράμματος «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» που υλοποιείται κατά τους χειμερινούς μήνες σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου.

Για το 2010 ο Όμιλος στηρίζει ως Μέγας Χορηγός το πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει τα νησιά Ηρακλειά, Αμοργό, Αστυπάλαια, Θηρασιά και Καστελλόριζο όπου θα οργανωθούν εργαστήρια στα σχολεία των νησιών, εκδηλώσεις σε πολιτιστικά κέντρα, πολυχώρους κ.α καθώς και παράλληλα δρώμενα όπως Εργαστήριο ψηφιακών τεχνών, Εργαστήριο κατασκευής ψηφιδωτού, Εργαστήριο παραδοσιακού χορού, Συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Βραδιές σινεμά & Επισκέψεις λογοτεχνών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Ο κύριος Μ. Σακέλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Blue Star Ferries, Μεγάλου Χορηγού του προγράμματος δήλωσε σχετικά:

«Η στήριξη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Διάδραση», αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή, καθώς από το 2007 που γνωρίσαμε τους ανθρώπους που απαρτίζουν το πρόγραμμα, είδαμε με πόσο σεβασμό αλλά και αγάπη προσεγγίζουν κατά τους χειμερινούς μήνες απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας κάνοντας μια δουλειά δυσκολότερη από τη δικιά μας και τους συγχαίρουμε γι αυτό. Οι αξιόλογοι και ποιοτικοί δημιουργοί και καλλιτέχνες που απαρτίζουν την ομάδα έχουν καταφέρει με τη συνεργασία των κατοίκων των νησιών να ανοίξουν δρόμους δημιουργίας στο τομέα του θεάτρου, της μουσικής, του αθλητισμού κ.α, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν άγονες γραμμές παρά μόνο γόνιμες παραγωγικές διαδικασίες».

Επίσης ο κος Μ. Σακέλλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και το ζήτημα των Άγονων Γραμμών δηλώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο τίτλος Άγονη Γραμμή Γόνιμη τράβηξε εξ αρχής την προσοχή μου γιατί τα τελευταία 30 χρόνια που ασχολούμαι με την Ακτοπλοΐα πάντα πίστευα ότι ο χαρακτηρισμός ΑΓΟΝΑ δεν είναι μόνο άσχημος αλλά και άδικος και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες νησιών αυτά που έχουν καλή ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση και αυτά που δεν έχουν. Έτσι είναι αναγκαία η χορήγηση αποζημιώσεων για την εκτέλεση δρομολογίων Δημόσιας Υπηρεσίας και μάλιστα σε πλοία που να επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Η εκτέλεση τακτικών και γρήγορων δρομολογίων προς τα νησιά μας και η ανάληψη δράσεων παρόμοιων με αυτές της «Διάδρασης» σίγουρα συντομεύουν το χρόνο της απομόνωσης και μας οδηγούν σε ανάπτυξη.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Attica Group που τιτλοφορείται «Με Προορισμό εσάς» και απευθύνεται στα νησιά που εξυπηρετεί ο Όμιλος με τα πλοία Blue Star Ferries & Superfast Ferries.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails