AdSenseBanner

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Dolphin Capital Investors: Προχωρούν οι τουριστικές επενδύσεις στο Πόρτο Χέλι


Στην τελική ευθεία υλοποίησης των δύο πρώτων τουριστικών επενδύσεών της στην Ελλάδα, βρίσκεται η εταιρεία Dolphin Capital Investors. Οι επενδύσεις αυτές, όπως ανέφερε χθες η διοίκηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια γεύματος, θα υλοποιηθούν στις εκτάσεις της κοντά στο Πόρτο Χέλι και αφορούν τα συγκροτήματα: Kilada Hills Golf Resort και Seascape Hills Resort, προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ και 100 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Το Kilada Hills, που θα αναπτυχθεί σε έκταση 2.500 στρεμμάτων, περιλαμβάνει υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Chedi (71 δωμάτια και 40 club σουίτες), 45 βίλες με την υπογραφή της Chedi, πάνω από 250 κατοικίες και γήπεδο γκολφ.

Το Seascape Hills Resort θα αναπτυχθεί σε 960 στρέμματα και θα περιλαμβάνει πολυτελές οικιστικό συγκρότημα με ξενοδοχείο και βίλες της υπερπολυτελούς αλυσίδας Aman Resort. Και τα δύο έργα θα ολοκληρωθούν σε διάφορες φάσεις, με τη λειτουργία των πρώτων θερέτρων να τοποθετείται το καλοκαίρι του 2011.

Επισημαίνεται ότι στην Ελλάδα η εταιρεία προωθεί εννέα οργανωμένες τουριστικές επενδύσεις, συνολικού κόστους άνω των 3 δισ. ευρώ, ενώ ανάλογες επενδύσεις σχεδιάζει σε Κύπρο, Κροατία, Τουρκία, Παναμά και Δομινικανή Δημοκρατία.

Η Dolphin έχει αντλήσει 860 εκατ. ευρώ από την εισαγωγή της βρετανικό Χρηματιστήριο AIM και έχει μέχρι τώρα διαθέσει 600 εκατ. ευρώ για αγορές ακινήτων συνολικής επιφάνειας 61.205 στρεμμάτων. Το 40% έχει διατεθεί στην Ελλάδα, ένα άλλο 40% στην Κύπρο και ένα 20% στις αγορές: Τουρκίας, Κροατίας, Παναμά και Δομινικανής Δημοκρατίας.

πηγή: naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails