AdSenseBanner

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σχετικά άγνωστες πτυχές της τουριστικής Αθήνας καθώς και ποικίλες εναλλακτικές μορφές δραστηριοτήτων που θα μπορούσε να επιλέξει ο επισκέπτης της πόλης, ανεξαρτήτως του αν έχει ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους -συνέδρια, εταιρικές συναντήσεις κ.λπ.- ή αν συμμετέχει σε κάποιο ταξίδι κινήτρων, παρουσιάστηκαν σήμερα σε εργαστήριο - εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Συνεδρίων του Δήμου Αθηναίων (Athens Convention Bureau- ACB) με θέμα "Destination Athens… revisited - Presenting more choices for things to do or see while in Athens".

Ως βασικό συμπέρασμα αναδείχθηκε η διαπίστωση ότι η Αθήνα είναι ένας προορισμός που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τα βασικά χαρακτηριστικά ενός προορισμού επαγγελματικών ταξιδιών (πρόσβαση, υποδομές, ποιοτικό ξενοδοχειακό δυναμικό, ασφάλεια κ.λπ.) με την πληθώρα επιλογών ενός ιδανικού προορισμού τουρισμού πόλεων και τουρισμού αναψυχής (πολιτισμός, διασκέδαση, περιηγήσεις-εκδρομές, δραστηριότητες υπαίθρου-θάλασσας κ.λπ.).

Πλεονέκτημα το οποίο όπως υπογραμμίσθηκε, το ACB αξιοποιεί σε κάθε του δράση προβολής και marketing στο εξωτερικό, ενισχύοντας την εικόνα της Αθήνας στον τομέα των δραστηριοτήτων "pre/post congress".

Η Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ) Δρ. Κατερίνα Κατσαμπέ, ανοίγοντας τις εργασίες του Workshop, αναφέρθηκε στο πλαίσιο τουριστικής πολιτικής που υλοποιείται με πρωτοβουλία του κ. Νικήτα Κακλαμάνη και παρουσίασε τις δράσεις της ΕΤΟΑΑ.

"O Δήμος Αθηναίων και η Εταιρεία Τουριστικής & Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις και στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε ως προορισμός, με επαγγελματισμό, δημιουργικότητα και εξειδικευμένη γνώση επενδύουν σε δράσεις που ενδυναμώνουν τις υπάρχουσες τουριστικές υποδομές και αναπτύσσουν νέες, επικοινωνούν μια ενιαία και ανταγωνιστική ταυτότητα για την Αθήνα και προωθούν την πόλη έξω από τα σύνορα της χώρας" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο Workshop έγιναν παρουσιάσεις και παρεμβάσεις από τον κ. Γιώργο Αγγελή Διευθυντή του ACB, την κα Άρτεμη Σκουμπουρδή Ξεναγό-Αθηνογράφο, την κα Νταϊάνα Κόχυλα Δημοσιογράφο-Συγγραφέα, Ειδικό σε θέματα Παραδοσιακής Κουζίνας και Διατροφής, τον κ. Δημήτρη Εφραίμογλου Διευθύνων Σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, τον κ. Χρήστο Αναγνώστου Οινοποιό και Πρόεδρο της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝΟΑΑ), την κα Πένη Ντόσκα Senior Project Manager της Kipling Events και τον κ. Γιώργο Πίττα, Ξενοδόχος και Συγγραφέας.

Στο Workshop του ACB πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου IMIC 2010 με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και με μεγάλη ανταπόκριση τουριστικών παραγόντων, εκπροσώπων ξένων ΜΜΕ και διπλωματικών αποστολών, στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων κα.

πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/articleview2.php?id=10002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails